درباره کتاب صوتی 21 درس برای قرن 21:
کتاب صوتی 21 درس برای قرن 21 از جدیدترین کتاب یووال نوح هراری، تاریخ دان اسرائیلی است. که برای کتاب انسان خردمند و انسان خداگونه شهرت زیادی کسب کرد. این کتاب گرچه اندیشه، لحن و طنز آقای هراری رو داره اما کمی منو یاد کتاب هنر شفاف اندیشیدن انداخت. شاید به این دلیل که بخشها به هم پیوسته نیستن و میشه اونها رو جدا جدا هم خوند. و اینکه دیدگاه افراد رو نسبت به مسایل روزمره تغییر میده. اطلاعات گستردهی این نویسنده از سیاست تا زیست شناسی و فناوری هم قابل توجه هست. این کتاب از ترس انسان از فناوری و هوش مصنوعی شروع کرده و سپس به مذهب، تروریسم و تعلیم و تربیت میپردازه.
توضیحات تکمیلی کتاب 21 درس برای قرن 21:
نکته مهمی که توجه من رو جلب کرد این بود که هراری برخلاف هیاهویی که داخل ایران به راه افتاده براش راه انداختن (همون ماجرای اسرائیلی بودن و هم جنس گرا بودن و غیره و ذالک). برای نقد چیزهایی که به نظرش ایراد دارن، چه مربوط به اسرائیل باشه و چه جای دیگه، تردید نمیکنه. نکته دیگه اینه که گرچه نکات جدی و اساسی رو مطرح میکنه. اما خیلی جاها با طنز گفته میشن یا شاید اونقدر باید بدیهی باشن که رفتارها و افکار ما در مقابل واقعیت، شبیه به طنز دیده میشن. کتاب صوتی 21 درس برای قرن 21 یکی از بهترین کتاب ها است که در بخش فلسفه سایت بوک ناک قرار دارد.
توضیح پشت جلد کتاب 21 قرن برای قرن 21:
ذهن انسان همیشه نگران است و این لزوماً چیز بدی نیست. به هرحال اگر خرسی به سمت شما بیاید، نگرانی میتواند جانتان را نجات بدهد؛ هرچند این روزها، لزومی ندارد که اکثر ما نگران خرسها باشیم، چون زندگی مدرن دلایل زیادی برای نگرانی عرضه میکند: تروریسم، تغییرات اقلیمی، ظهور هوش مصنوعی، اخبار جعلی، تجاوز به حریم خصوصی و حتی کاهش آشکار همکاریهای جهانی. هراری، در کتاب صوتی 21 درس برای قرن 21 ، چارچوبی مفید برای روبرو شدن با این ترسها ساخته است. به اعتقاد او، رمز پایان دادن به اضطراب هایمان، نگران بودن نیست، دانستن این است که نگران چه چیزهایی باشیم، چقدر نگرانشان باشیم و چگونه برای آیندهای متفاوت از جهانی که در آن زندگی میکنیم، آماده شویم. کتاب 21 درس برای قرن 21 چالشهای پیچیده عصر حاضر را بهروشنی بررسی کرده و به همین دلیل، خواندن آن ضروری است.
خلاصه کتاب صوتی 21 درس برای قرن 21:
21 درس موجود در این کتاب در 5 بخش دستهبندی شده است. بخش اول به چالش تکنولوژیک میپردازد که شامل چهار فصل آرمانزدایی، کار، آزادی و برابری است. در بخش اول نویسنده مجددا به این نکته تاکید دارد که انسان بیشتر به قصهها توجه دارد و به همین موضوع فکر میکند اما نکته اصلی اینجاست که در دنیای امروز، قصههای مهم و گسترده جهانی در حال از بین رفتند هستند. این موضوع در حالی است که ادغام بیوتکنولوژی و تکنولوژی اطلاعات ما را با بزرگترین چالشهای بشر تاکنون مواجه میکند.
بخش دوم کتاب صوتی 21 درس برای قرن 21 به چالش سیاسی میپردازد و شامل فصلهای جامعه، تمدن، ناسیونالیسم، دین و مهاجرت است. در این بخش نشان داده میشود که ادغام بیوتکنولوژی و تکنولوژی اطلاعات، هسته مدرن ارزشهای آزادی و برابری را تهدید میکند و هر چارهای برای چالش تکنولوژیکی باید با همکاری جهانی همراه باشد. اما ناسیونالیسم، مذهب و فرهنگ، بشر را به اردوگاههای خصمانه تقسیم و مشارکت در سطح جهانی را بسیار مشکل کرده است.
در بخش های بعدی کتاب خواهید شنید:
بخش سوم که یأس و امید نام دارد شامل فصلهای تروریسم، جنگ، فروتنی، خدا و سکولاریسم میشود. این بخش شاید چالشیترین بخش کتاب باشد که نویسنده اعتقاد دارد با وجود چالشهای بیسابقه و اختلافهای شدید، اگر ترسهایمان را کنترل کنیم و کمی از عقایدمان کوتاه بیایم، شاید بشر بتواند بر مشکلاتی مانند تروریسم و جنگ فایق آید.
بخش چهارم کتاب صوتی 21 درس برای قرن 21 حقیقت نام دارد که شامل درسهای جهل، عدالت، پسا-حقیقت و افسانه علمی میشود. یووال در این بخش میپرسد که تا کجا میتوانیم پیشرفتهای جهانی را درک کنیم و تبه کاری را از عدالت تشخیص دهیم؟ او نشان میدهد که فرآیندهای جهانی پیچیدهتر از آن شدهاند که هرکسی به راحتی بتواند درکشان کند. در این بخش به ما نشان میدهد که چگونه میتوان حقیقت را درباره جهان فهمید و چه کاری باید انجام دهیم تا قربانی تبلیغات و خبرهای جعلی نشویم. این بخش را میتوان مهمترین بخش کتاب به حساب آورد.
بخش آخر کتاب که انعطافپذیری نام دارد سه درس را به نامهای تعلیم و تربیت، معنا و مراقبه شامل میشود. نوح هراری در این بخش تهدیدهای متفاوت را کنار هم قرار داده است و نگاهی کلیتر انداخته است. سوالهای اساسی و تفکر برانگیز در این بخش مطرح میشود. در زمانهای که داستانهای قدیمی فروریخته و تاکنون داستان جدیدی برای جایگزینی آنها پیدا نشده، ما که هستیم؟ چه کاری باید در زندگی انجام دهیم؟ به چه مهارتهایی نیاز داریم؟
مشخصات کتاب:
فرمت فایل ها: mp3
تعداد فایل ها: 39
حجم کل فایل ها: 128 مگابایت
مدت زمان پخش: 4 ساعت 37 دقیقه
حجم فایل پی دی اف: 1/51 مگابایت
نویسنده: یووال نوح هراری
مترجم: سودابه قیصری
زبان ترجمه: فارسی
گوینده: فرهاد
ناشر: کتاب پارسه
نوبت چاپ: دوم
تعداد صفحات: 416